Ελληνικά

😎 
Enter your username

1 Ήταν ένας από τους Φαρισαίους, ονόματι Νικόδημος, άρχοντας των Ιουδαίων.

 Ο ίδιος ήρθε στον Ιησού τη νύχτα και του είπε: Ραβί, ξέρουμε ότι είσαι δάσκαλος προερχόμενος από τον Θεό· γιατί κανένας δεν μπορεί να κάνει αυτά τα θαύματα που κάνεις, εκτός αν ο Θεός είναι μαζί του .

3  Ο Ιησούς αποκρίθηκε και είπε προς αυτόν

 Λέγει προς αυτόν ο Νικόδημος: Πώς μπορεί να γεννηθεί άνθρωπος όταν είναι γέροντας; μπορεί να μπει δεύτερη φορά στην κοιλιά της μητέρας του και να γεννηθεί;

 Ο Ιησούς απάντησε: Αλήθεια, αλήθεια, σου λέω, αν κάποιος δεν γεννηθεί από νερό και από Πνεύμα, δεν μπορεί να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού.

 Ό,τι γεννιέται από τη σάρκα είναι σάρκα. και αυτό που γεννιέται από το Πνεύμα είναι πνεύμα.

 Μην θαυμάζεις που σου είπα, πρέπει να αναγεννηθείς.

 Ο άνεμος φυσά όπου θέλει, και ακούς τον ήχο του, αλλά δεν μπορείς να πεις από πού έρχεται και πού πηγαίνει· έτσι είναι και κάθε ένας που γεννιέται από το Πνεύμα.

 Ο Νικόδημος αποκρίθηκε και του είπε: Πώς μπορούν να γίνουν αυτά;

10  Ο Ιησούς αποκρίθηκε και του είπε: Εσύ είσαι κύριος του Ισραήλ και δεν τα ξέρεις αυτά;

11  Αλήθεια, αλήθεια, σου λέω, λέμε ότι γνωρίζουμε, και μαρτυρούμε ότι είδαμε. και δεν λαμβάνετε τη μαρτυρία μας.

12  Αν σας είπα γήινα πράγματα, και δεν πιστεύετε, πώς θα πιστέψετε, αν σας πω για τα ουράνια ;

13  Και κανένας δεν ανέβηκε στον ουρανό, παρά μόνο αυτός που κατέβηκε από τον ουρανό, ο Υιός του ανθρώπου που είναι στον ουρανό.

14  Και όπως ο Μωυσής σήκωσε το φίδι στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί και ο Υιός του ανθρώπου.

15  Για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.

16  Διότι τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.

17  Διότι ο Θεός δεν έστειλε τον Υιό του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο. αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού.

18  Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν καταδικάζεται· αλλά αυτός που δεν πιστεύει είναι ήδη καταδικασμένος, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.

19  Και αυτή είναι η καταδίκη, ότι το φως ήρθε στον κόσμο, και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι παρά το φως , επειδή τα έργα τους ήταν κακά.

20  Διότι καθένας που πράττει το κακό μισεί το φως, ούτε έρχεται στο φως, για να μην επιδοκιμαστούν τα έργα του.

21  Αλλά εκείνος που κάνει την αλήθεια έρχεται στο φως, για να φανερωθούν τα έργα του, ότι έγιναν στον Θεό.

~ Ιωάννης 3:1-21

Η αλήθεια για τη Σωτηρία, την αιώνια ζωή ή την αιώνια καταδίκη, είναι ότι εξαρτάται αποκλειστικά από το αν ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος και Σωτήρας σας ή αν δεν είναι. Εάν δεν έχετε στραφεί στον Ιησού Χριστό, κάνοντας Τον Κύριο και Σωτήρα της ζωής σας πριν πεθάνετε, τότε θα υποστείτε αιώνιο μαρτύριο. Αυτή είναι η αλήθεια που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν. Αλλά στο λέω γιατί νοιάζομαι για σένα, και δεν θέλω να καταλήξει κανείς στην Κόλαση, αν και αμέτρητοι άνθρωποι είναι ήδη εκεί, χωρίς ελπίδα.

Οι άνθρωποι τείνουν να παγιδεύονται σε θεωρίες και τι-αν. μη θέλοντας έναν απόλυτο ΘΕΟ, μια απόλυτη ΑΛΗΘΕΙΑ. Για τον κοσμικό κόσμο, η φαντασία και ο μεταμοντερνισμός είναι πιο διασκεδαστική. Ακόμη και η αναφορά ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τον Παράδεισο θεωρείται φρικτή και φρικτή για τους περισσότερους ανθρώπους. Η δημοφιλής θεωρία είναι ότι όλοι οι δρόμοι μας προσγειώνουν τελικά στο ίδιο μέρος και ότι το μονοπάτι που επιλέγει κάποιος στη ζωή αλλάζει μόνο τον τρόπο που ζούμε, αλλά δεν επηρεάζει την αιωνιότητα μας. Θέλουν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει Κόλαση, και αν υπάρχει, είτε δεν είναι τόσο κακό για ένα μέρος είτε μόνο λίγοι εκλεκτοί, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ, καταλήγουν εκεί.

ΠΡΕΠΕΙ να μετανοήσετε και να στραφείτε στον Ιησού Χριστό, τον Άγιο Υιό του ΘΕΟΥ, και να Τον κάνετε Σωτήρα σας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

 

Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή· κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα παρά μόνο μέσω εμού. ~ Ματθαίος 7:20-22

 

13  Εισέλθετε από τη στενή πύλη· γιατί πλατιά είναι η πύλη και πλατιά είναι η οδός, που οδηγεί στην καταστροφή, και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν σε αυτήν.

14  Γιατί στενή είναι η πύλη, και στενή η οδός, που οδηγεί στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν. 

~ Ματθαίος 7:13-14

 

21  Δεν θα μπει στη βασιλεία των ουρανών καθένας που μου λέει, Κύριε, Κύριε. αλλά αυτός που κάνει το θέλημα του Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς.

22  Πολλοί θα μου πουν εκείνη την ημέρα: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου; και στο όνομά σου έδιωξαν διαβόλους; και στο όνομά σου έκανε πολλά θαυμαστά έργα;

23  Και τότε θα τους ομολογήσω ότι δεν σας γνώρισα ποτέ· φύγετε από μένα, εσείς που κάνετε την ανομία.

~ Ματθαίος 7:21-23

 

Κάθε καλό και υπέροχο πράγμα προέρχεται από τον Θεό. Για να είσαι παιδί του Θεού, με το να μετανοήσεις και να στραφείς στον Ιησού και μετά να διατηρήσεις έναν τρόπο ζωής αληθινού Χριστιανισμού, έχεις πρόσβαση σε ό,τι είναι υπέροχο. Θεία θεραπεία, εξουσία πάνω στις ασθένειες και ασθένειες, ικανότητα εκδίωξης των κακών πνευμάτων από ανθρώπους και τόπους, ικανότητα ανάστασης νεκρών και πρόσβαση στην πραγματική ειρήνη. Όλα αυτά τα πράγματα είναι από τον Θεό, και το Άγιο Πνεύμα που κατοικεί μέσα σε κάθε αληθινό πιστό του Λόγου του Θεού, και που ζει σύμφωνα με τις οδηγίες του Λόγου Του. Η χαρά, η σοφία και η αληθινή πνευματική κάθαρση μπορούν να προέλθουν μόνο από τον Θεό, και ο μόνος τρόπος για να έχουμε μια γνήσια σχέση με τον Θεό είναι μέσω του Αγίου Υιού, του Ιησού Χριστού.

 

 Αλλά η δικαιοσύνη που είναι από την πίστη μιλάει έτσι: Μη λες στην καρδιά σου, Ποιος θα ανέβει στον ουρανό; (δηλαδή να κατεβάσει τον Χριστό από ψηλά:)

 Ή, ποιος θα κατέβει στα βάθη; (δηλαδή να αναστήσει τον Χριστό από τους νεκρούς).

 Αλλά τι λέει; Ο λόγος είναι κοντά σου, στο στόμα σου και στην καρδιά σου, δηλαδή ο λόγος της πίστης, τον οποίο κηρύττουμε.

9  Ότι αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Κύριο Ιησού, και πιστέψεις στην καρδιά σου ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς.

10  Διότι με την καρδιά ο άνθρωπος πιστεύει προς δικαιοσύνη. και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία.

11  Διότι η Γραφή λέει: Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν θα ντραπεί.

12  Διότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Ιουδαίο και στον Έλληνα· γιατί ο ίδιος Κύριος πάνω σε όλους είναι πλούσιος σε όλους όσους τον επικαλούνται.

13  Διότι όποιος επικαλεσθεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί .

14  Πώς, λοιπόν, θα επικαλεστούν αυτόν στον οποίο δεν πίστεψαν; και πώς θα πιστέψουν σε αυτόν για τον οποίο δεν έχουν ακούσει; και πώς θα ακούσουν χωρίς κήρυκα;

15  Και πώς θα κηρύξουν, αν δεν σταλούν; όπως είναι γραμμένο: Πόσο όμορφα είναι τα πόδια εκείνων που κηρύττουν το ευαγγέλιο της ειρήνης και φέρνουν χαρμόσυνα νέα για καλά πράγματα!

~ Ρωμαίους 10:6-15

Εάν δεν είστε αναγεννημένος Χριστιανός, πάρτε την απόφαση τώρα (πριν να είναι πολύ αργά) να μετανοήσετε και να ζητήσετε από τον Ιησού Χριστό να γίνει Κύριος και Σωτήρας σας και να λάβετε αιώνια ζωή όταν τελικά περάσετε. Ταπεινώστε τον εαυτό σας και προσευχηθείτε στον Δημιουργό μας, τον μοναδικό αληθινό Θεό, και ζητήστε συγχώρεση για τις αμαρτίες που έχετε διαπράξει. Πάρτε την απόφαση να μελετήσετε την Αγία Γραφή και μάθετε τι λέει ο Θεός και πώς μας έχει δώσει οδηγίες να ζούμε. Να είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε ασεβή πράγματα, συνήθειες που έρχονται σε αντίθεση με τον Θεό. Εάν λέτε ψέματα, μετανοήστε και σταματήστε. Εάν διαπράττετε σεξουαλικές πράξεις (παρακολούθηση πορνό ή σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, κ.λπ.) πρέπει να μετανοήσετε, να ζητήσετε από τον Θεό να σας συγχωρήσει και ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ. Ακόμα κι αν ζείτε μια σχετικά καθαρή ζωή, πρέπει να αφιερώσετε την καρδιά και το μυαλό σας σε πράγματα του Θεού. Γεια, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Ένα πράγμα που βοηθά πραγματικά είναι να έχουμε μια καλή ομάδα υποστήριξης από συγχριστιανούς. Ίσως χρειαστεί να απομακρυνθείτε από ορισμένους φίλους που θα εναντιωθούν στη νέα σας ζωή, στη βόλτα σας με τον Θεό και να κάνετε νέες φιλίες με αδέρφια και αδελφές εν Χριστώ.

Παρακαλούμε γίνετε μέλος της οικογένειάς μας, της οικογένειας του Θεού - Δημιουργού του Σύμπαντος! - και γίνε αδελφός ή αδελφή εν Χριστώ. Δεν αξίζει να ζεις μια ζωή χωριστά από τον Θεό μόνο και μόνο για να καταλήξεις κάποια μέρα στην Κόλαση. Σας προσφέρω και το προσωπικό μου χέρι φιλίας. Εάν θέλετε να μιλήσετε μαζί μου προσωπικά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου είναι rebeccalynnsturgill@gmail.com ή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Είμαι εδώ για να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ.

28  Ελάτε σε μένα, όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και θα σας αναπαύσω.

29  Πάρε τον ζυγό μου επάνω σου και μάθε από μένα. γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά· και θα βρείτε ανάπαυση στις ψυχές σας.

30  Διότι ο ζυγός μου είναι εύκολος, και το φορτίο μου ελαφρύ.

~ Ματθαίος 11:28-30

 

 

Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΑΓΑΠΑ!

Translate »